שלום, אורח
קטגוריות
הול× ד × מצאת בצפון מערב אירופה כאשר גרמ× יה ממזרח ובלגיה מדרום .
הול× ד מפורסמת באתרי התרבות שלה , במוזיאו× ים, בייצור החרסי× ה (בעיר דלפט × מצא מפעל חרסי× ה מפורסם), בפרחים שלה (בורסת הפרחים בעיר אלסמיר), בתעלות והסכרים שלה ותח× ות הרוח (בגלל הרוחות ברחבי המדי× ה התפתחה תעשייה של תח× ות רוח להפעלת מערכות א× רגיה ותח× ות קמח ), הול× ד ידועה כמדי× ת הגבי× ות והיא × חשבת למובילה בייצור וביצוא גבי× ות.
בכל רחבי הול× ד × יתן לראות שווקים וח× ויות גדושים בגבי× ות הול× דיות מסוגים שו× ים כגון: גבי× ות עובש,
גבי× ות קשות, גבי× ות רכות וגבי× ות בצבעים שו× ים . בעיריית אלקמאר יש× ו שוק גבי× ות גדול מאוד.
לפי ממצאים ארכיאולוגיים עסקו בהול× ד בייצור גבי× ות לפ× י כ- 2000 ש× ים .
להלן מספר גבי× ות שמיוצרות בהול× ד וכיום × יתן ללמוד את חלקן בקורסים אצל× ו בגבי× ות מהלב בעיר × שר בתהליכים מסורתיים וביתיים .
גבי× ת אדאם Edam - זוהי גבי× ה חצי קשה המיוצרת בעיירת × מל בשם אדם שבצפון הול× ד. מייצרים אותה מחלב פרה . צורתה כדור ומצופה בציפוי אדום. וכשישו× ה אורכ 17 חודשים ויותר מצפים אותה בציפוי שחור .
גבי× ת אדאם הייתה אחת הגבי× ות המפורסמות עוד בתקופת ימי הבי× יים, ועוד בימים אלו יוצאה לאיטליה, גרמ× יה וצרפת . בקורסים של× ו א× ח× ו מלמדים גבי× ה זו בשיטות המסורתיות של פעם.
צבעה הפ× ימי צהוב בהיר וטעמה מעט אגוזי .
גבי× ת ליידן Leidse Kaas – זוהי גבי× ה צהובה מסורתית שמכי× ים אותה מחלב פרה בעיר ליידן.
הגבי× ה היא בעלת 40 אחוזי שומן, מרקמה קשה עדין .
Dutch Mimolette Commisie Kaas – זו גבי× ה צהובה קשה שמיצרים מחלב פרה, קליפתה כתומה. גבי× ה זו היא כמו גבי× ת אדם שצובעים אותה במיץ גזר. טעמה אגוזי פירותי ומרקמה אחרי הבחלה של חמישה חודשים הופכ לקשה וצבעה × הייה כתום כהה . שמה בתרגום הוא גבי× ה בסיטו× אות בגלל שיוצאה לצרפת בסיטו× ות .
גבי× ת גאודה (חאודה) Gouda – גבי× ה זו × חשבת לגבי× ה חשובה ביותר המהווה כ- 60% מכלל ייצור הגבי× ות בהול× ד . כיום היא × חשבת לאחת הגבי× ות ה× מכרות ביותר לייצוא . היא × קראת ככ על שם העיר שבו מיצרים אותה "חאודה" . גלגלי הגבי× ה יכולים להגיע למשקל של עד שלושים קילוגרם כל אחד . מצפים אותם בשעווה בצבע אדום או צהוב .
זו גבי× ה צהובה קשה, מיוצרת מחלב בקר .זמן ההתייש× ות של גבי× ה זו אורכ כ- ארבעה עד עשרה חודשים . לסוגים מסוימים מוסיפים תבלי× ים כמו פלפל, קימל ועשבי תיבול.
גבי× ת Friesekas פריזית - זו גבי× ה צהובה קשה שמיוצרת מחלב פרה . היא מתובלת בציפורן וקימל. בעבר היא יוצרה בחוות באזורן ליידן.
זמן ההבחלה שלה בין שלושה לש× ים עשר חודשים .
גבי× ת Getekaas - זו גבי× ה שמיוצרת באופן יד× י בחוות הקט× ות בהול× ד. היא × חשבת לגבי× ה רכה, מיצרים אותה מחלב עזים ושכמתבלים אותה ההול× דים × ות× ים לה את השם לימבורגר .
גבי× ת עובש Mon Chou - גבי× ה זו דומה לגבי× ה הצרפתית Neuchatel, טעמה חמצמץ, מרקמה
קשה ומבחוץ היא מכוסה בשכבת עובש דקה .
גבי× ת לירדאמר, מסדמר - גבי× ה מצוי× ת מהתקופה האחרו× ה (1990) שא× ח× ו מלמדים אותה בקורסים של× ו . טעמה אגוזי, מרקמה חצי קשה ומכי× ים אותה מחלב פרה .
יתרו× ה הוא שהיא מוכ× ה תוכ שלושה חודשים .
גבי× ת קר× היימר – גבי× ה חצי קשה, מתאימה לפריסה, טעמה קרמי, בעלת 60 אחוזי שומן .
כמובן שהגבי× ות שמ× י× ו כאן הן חלק מהגבי× ות ההול× דיות המוכרות . למרות כל ההסברים שלי
שום דבר לא משתווה למראה עי× יים . א× י ממליצה לכם בחום, לכו תבקרו ותה× ו מהשווקים
הצבעו× יים של הול× ד או בואו ללמוד אצל× ו להכין גבי× ות הול× דיות ואחרות .
אודות גבינ ות מהלב גבינ ות מהלב
התחבר לשליחת תגובה
לא פורסמו עדיין תגובות למאמר זה